Wątróbka z cebulką i jabłkiem
- Całkowity czas 30 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
2 osób
400 g Wątróbki z kurczaka
0.5 Cebuli
1 Jablko
Majeranek
Sól
Pieprz
Czerwona papryka
1 łyżeczka Oliwy
1 łyżka Mąki
Akcesoria
Wbudowana odlewana płyta grillowa Separator
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Pokrój cebulę i jabłka jak lubisz.
Etap 2 /7
Wyczyść wątróbkę i pokrój.
Etap 3 /7
Wstaw cebulę na 7 minut, 180 stopni.
Etap 4 /7
W tym czasie wysusz, przypraw majerankiem, papryka słodką i pieprzem i otocz w mące wątróbkę.
Etap 5 /7
Dodaj jabłko do cebuli, a po drugiej stronie koszyka dodaj wątróbkę. Spryskaj oliwą lub dodaj do cebulki masło. Wstaw na 10 minut.
Etap 6 /7
Posól wątróbkę, wymieszaj i wstaw na kolejne 5 minut.
Etap 7 /7
Przełóż na talerz. Smacznego!