Wątróbka z cebulką i jabłkiem - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 XXL | Tefal
Przepis według aduusia

Wątróbka z cebulką i jabłkiem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 400 g Wątróbki z kurczaka

  • 0.5 Cebuli

  • 1 Jablko

  • Majeranek

  • Sól

  • Pieprz

  • Czerwona papryka

  • 1 łyżeczka Oliwy

  • 1 łyżka Mąki

Akcesoria

  • Wbudowana odlewana płyta grillowa
    Wbudowana odlewana płyta grillowa
  • Separator
    Separator

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Pokrój cebulę i jabłka jak lubisz.

  • 0.5 Cebuli
  • 1 Jablko

Etap 2 /7

Wyczyść wątróbkę i pokrój.

  • 400g Wątróbki z kurczaka

Etap 3 /7

Wstaw cebulę na 7 minut, 180 stopni.

  • 0.5 Cebuli
  • Wbudowana odlewana płyta grillowa

Etap 4 /7

W tym czasie wysusz, przypraw majerankiem, papryka słodką i pieprzem i otocz w mące wątróbkę.

  • Majeranek
  • Sól
  • Pieprz
  • Czerwona papryka
  • 1łyżka Mąki

Etap 5 /7

Dodaj jabłko do cebuli, a po drugiej stronie koszyka dodaj wątróbkę. Spryskaj oliwą lub dodaj do cebulki masło. Wstaw na 10 minut.

  • 1łyżeczka Oliwy
  • Separator

Etap 6 /7

Posól wątróbkę, wymieszaj i wstaw na kolejne 5 minut.

  • Sól
  • 1łyżeczka Oliwy

Etap 7 /7

Przełóż na talerz. Smacznego!