ZUPA KREM Z PAPRYKI - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Moniczka

ZUPA KREM Z PAPRYKI

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 4 duże papryki czerwone

  • 2 marchewki

  • 5 ząbków czosnku

  • 1 duża cebula

  • 1 l bulionu warzywnego

  • 150 g koncentratu pomidorowego

  • 100 g masła

  • 2 łyżka oliwy

  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka wędzona

  • papryka chili

  • papryka czerwona słodka

  • starty parmezan

  • natka pietruszki

  • jogurt naturalny

  • grzanki

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Marchew ścieramy na tarce jarzynowej, cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę, czosnek na plasterki

  • 4 duże papryki czerwone
  • 2 marchewki
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 duża cebula

Etap 2 /5

W trybie ręcznym ustawiamy na średnie podsmażanie, rozpuszczamy masło z oliwą, a następnie wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy ciągle mieszając, dorzucamy potartą marchew, a po chwili pokrojoną paprykę i smażymy jeszcze około 5 min

  • 4 duże papryki czerwone
  • 2 marchewki
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 duża cebula
  • 100g masła
  • 2łyżka oliwy

Etap 3 /5

Podsmażone warzywa zalewamy bulionem, dodajemy też koncentrat pomidorowy i mieszamy. Ustawiamy w trybie ręcznym gotowanie pod niskim ciśnieniem na 5 min

  • 1l bulionu warzywnego
  • 150g koncentratu pomidorowego

Etap 4 /5

Po ugotowaniu wszystkie składniki dokładnie blendujemu i przyprawiamy solą, pieprzem i mieszanką papryki słodkiej, chili i wędzonej.

  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka wędzona
  • papryka chili
  • papryka czerwona słodka

Etap 5 /5

Podajemy z łyżką jogurtu, posiekaną natką pietruszki i stratnym parmezanem oraz chrupiącą grzanką. Smacznego

  • starty parmezan
  • natka pietruszki
  • jogurt naturalny
  • grzanki