Zapiekany czekoladowy krem brulee
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
30 g Czekolada 50% kakao
70 ml Śmietanka
60 ml Mleko
2 szt. Żółtka
10 g Cukier
3 łyżka Cukier trzcinowy
Akcesoria
Zestaw 6 werynek
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
W dużej misie wymieszaj cukier i żółtka. Roztop czekoladę (w rondelku lub mikrofalówce) i dodaj śmietanę oraz mleko.
Etap 3 /7
Zmieszaj obie masy. Rozdziel do werynek. Zakryj. Umieść w Cook4me w 250 ml wody.
Etap 4 /7
Gotuj składniki.
Etap 5 /7
Schłodź przez 12 godzin. Posyp nierafinowanym trzcinowym cukrem i karmelizuj przy pomocy palnika.
Etap 6 /7
Etap 7 /7