Zupa Meksykańska - po mojemu
- Całkowity czas 1 godz. 16 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 cebula
1 marchewka
1 pietruszka
2 papryki
1 papryka chili
1.5 łyżeczka mąki
700 g łopatki
500 ml wody
1 łyżeczka Soli
1 szczypta pieprzu
6 ziemniaków
1 łyżeczka oleju
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Marchew, pietruszkę pokrój w grubsze plastry. Paprykę, cebulę i ziemniaki pokrój w kostkę.
Etap 2 /5
Ustaw program smażenia. Gdy urządzenie się rozgrzeje, dodaj do misy olej i cebulę. Przysmaż ok. 3 min.
Etap 3 /5
Obtocz mięso w mące i dodaj do misy, smaż 5 min.
Etap 4 /5
Do misy dodaj wszystkie pozostałe składniki oraz wodę. Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Dopraw do smaku.