Zupa krem z białych warzyw
- Całkowity czas 33 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 28 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
450 g Kalafior
200 g Biała część pora
200 g Cebuli
500 g Ziemniaków
180 g Korzeń selera
250 g Korzenia pietruszki
20 g Czosnek
750 ml Bulionu
4 łyżka Oliwy
4 łyżka Soku z cytryny
2 łyżeczka Soli
0.5 łyżeczka Pieprzu
0.5 łyżeczka Gałki muszkatołowej
0.5 łyżeczka Imbiru mielonego
1 szczypta Kmin rzymski
1 łyżeczka Słonecznik
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Pokroić por i cebulę
Etap 2 /8
Podsmażyć por i cebulę na oliwie.
Etap 3 /8
Pokrojony w plasterki czosnek dodać do cebuli i pora i smażyć kolejne 5 minut.
Etap 4 /8
Resztę warzyw obieramy i kroimy w kostkę i dodajemy do misy do pozostałych składników.
Etap 5 /8
Wszystkie składniki zalewamy bulionem i dodajemy przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Etap 6 /8
Gotować 18 minut.
Etap 7 /8
Na koniec dokładnie zblendować.
Etap 8 /8
Udekorować pestkami słonecznika.