Zupa krem z białych warzyw - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według InspiracjeJoanny

Zupa krem z białych warzyw

Review 5 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 33 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    28 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 450 g Kalafior

  • 200 g Biała część pora

  • 200 g Cebuli

  • 500 g Ziemniaków

  • 180 g Korzeń selera

  • 250 g Korzenia pietruszki

  • 20 g Czosnek

  • 750 ml Bulionu

  • 4 łyżka Oliwy

  • 4 łyżka Soku z cytryny

  • 2 łyżeczka Soli

  • 0.5 łyżeczka Pieprzu

  • 0.5 łyżeczka Gałki muszkatołowej

  • 0.5 łyżeczka Imbiru mielonego

  • 1 szczypta Kmin rzymski

  • 1 łyżeczka Słonecznik

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Pokroić por i cebulę

  • 200g Biała część pora
  • 200g Cebuli

Etap 2 /8

Podsmażyć por i cebulę na oliwie.

  • 4łyżka Oliwy

Etap 3 /8

Pokrojony w plasterki czosnek dodać do cebuli i pora i smażyć kolejne 5 minut.

  • 20g Czosnek

Etap 4 /8

Resztę warzyw obieramy i kroimy w kostkę i dodajemy do misy do pozostałych składników.

  • 450g Kalafior
  • 500g Ziemniaków
  • 180g Korzeń selera
  • 250g Korzenia pietruszki

Etap 5 /8

Wszystkie składniki zalewamy bulionem i dodajemy przyprawy. Dokładnie mieszamy.

  • 750ml Bulionu
  • 4łyżka Soku z cytryny
  • 2łyżeczka Soli
  • 0.5łyżeczka Pieprzu
  • 0.5łyżeczka Gałki muszkatołowej
  • 0.5łyżeczka Imbiru mielonego
  • 1szczypta Kmin rzymski

Etap 6 /8

Gotować 18 minut.

Etap 7 /8

Na koniec dokładnie zblendować.

Etap 8 /8

Udekorować pestkami słonecznika.

  • 1łyżeczka Słonecznik