Zupa krem z pora, ziemniaków i szpinaku wg Elżbiety Bogusz
Tefal
Przepis według Tefal

Zupa krem z pora, ziemniaków i szpinaku wg Elżbiety Bogusz

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 Por

  • 2 Ziemniaki

  • 0.5 łyżka Masła

  • 1 łyżka Curry mielonego

  • 100 ml Mleka

  • 50 g Szpinaku

  • 0.38 /8 litra bulionu

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki. Pora pokrój w kawałki około ½ cm grubości. Szpinak, jeśli jest świeży, również pokrój w paski. Mrożonego nie kroimy. Rozpuść masło. Zacznij podsmażanie pora ze szpinakiem. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, następnie dodaj je do pora i szpinaku. Całość przypraw curry i zamieszaj. Smaż 5 minut.

  • 1 Por
  • 2 Ziemniaki
  • 0.5łyżka Masła
  • 1łyżka Curry mielonego
  • 50g Szpinaku

Etap 2 /4

Wlej do misy bulion, zamknij pokrywę i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.

  • 0.38 /8 litra bulionu

Etap 3 /4

Po ugotowaniu zmiksuj zupę blenderem, dolej mleko, dodaj sól i pieprz i zagotuj jeszcze na 1 minutę w trybie gotowanie pod ciśnieniem.

  • 100ml Mleka
  • Sól, pieprz

Etap 4 /4

Podawaj z pokrojoną bagietką lub groszkiem ptysiowym.