Zupa ogórkowa wg Bronte
- Całkowity czas 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
6 ogórków kiszonych
1 cebula
2 duże marchewki
1 łodyga selera naciowego
4 ziemniaki
1.5 l bulionu warzywnego
1 łyżka masła
1 łyżka oleju
2 ziarna ziela angielskiego
1 liść laurowy
koperek
śmietana
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki: Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę, marchewki, pora i ziemniaki pokroić w kostkę.
Etap 2 /5
Smażenie - 7 minut. Cebulę podsmażyć w urządzeniu na maśle i oleju przez 2 minuty. Dodać pokrojone w kostkę: ziemniaki, marchewkę oraz selera. Całość smażyć przez kolejne 5 minut.
Etap 3 /5
Do warzyw dodać bulion, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować pod ciśnieniem przez 5 minut.
Etap 4 /5
Dodać starte ogórki. Gotować pod ciśnieniem przez kolejne 3 minuty.
Etap 5 /5
Podawać z koperkiem i kleksem śmietany. Smacznego!