Zupa ogórkowa wg Bronte
Przepis według Bronte

Zupa ogórkowa wg Bronte

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 6 ogórków kiszonych

  • 1 cebula

  • 2 duże marchewki

  • 1 łodyga selera naciowego

  • 4 ziemniaki

  • 1.5 l bulionu warzywnego

  • 1 łyżka masła

  • 1 łyżka oleju

  • 2 ziarna ziela angielskiego

  • 1 liść laurowy

  • koperek

  • śmietana

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki: Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę, marchewki, pora i ziemniaki pokroić w kostkę.

Etap 2 /5

Smażenie - 7 minut. Cebulę podsmażyć w urządzeniu na maśle i oleju przez 2 minuty. Dodać pokrojone w kostkę: ziemniaki, marchewkę oraz selera. Całość smażyć przez kolejne 5 minut.

  • 1 cebula
  • 2 duże marchewki
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 4 ziemniaki
  • 1łyżka masła
  • 1łyżka oleju

Etap 3 /5

Do warzyw dodać bulion, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować pod ciśnieniem przez 5 minut.

  • 1.5l bulionu warzywnego
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy

Etap 4 /5

Dodać starte ogórki. Gotować pod ciśnieniem przez kolejne 3 minuty.

  • 6 ogórków kiszonych

Etap 5 /5

Podawać z koperkiem i kleksem śmietany. Smacznego!

  • koperek
  • śmietana