Zupa szparagowa z mascarpone
- Całkowity czas 20 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
20 szt. Główki zielonych szparagów
2 szt. Szalotki
2 szt. Ziemniaki
500 ml Bulion warzywny (lub woda)
100 g Mascarpone
2 łyżka Czarne oliwki bez pestek
2 szt. Plastry bresaoli
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki.
Etap 3 /6
Odetnij 4-5 cm dolnej części szparagów. Pokrój szparagi na kawałki.
Etap 4 /6
Włóż do Cook4me kawałki szparagów, szalotki, ziemniaki, wlej bulion i przełóż serek mascarpone.
Etap 5 /6
Gotuj składniki.
Etap 6 /6
Zblenduj i dopraw do smaku. Przed podaniem posyp oliwkami i szynką.