Zupa szparagowa z mascarpone - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Zupa szparagowa z mascarpone

Review 4 stars (average)

- /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 20 szt. Główki zielonych szparagów

  • 2 szt. Szalotki

  • 2 szt. Ziemniaki

  • 500 ml Bulion warzywny (lub woda)

  • 100 g Mascarpone

  • 2 łyżka Czarne oliwki bez pestek

  • 2 szt. Plastry bresaoli

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 20szt. Główki zielonych szparagów
  • 2szt. Szalotki
  • 2szt. Ziemniaki
  • 500ml Bulion warzywny (lub woda)
  • 100g Mascarpone
  • 2łyżka Czarne oliwki bez pestek
  • 2szt. Plastry bresaoli
  • Sól, pieprz

Etap 2 /6

Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki.

  • 2szt. Ziemniaki

Etap 3 /6

Odetnij 4-5 cm dolnej części szparagów. Pokrój szparagi na kawałki.

  • 20szt. Główki zielonych szparagów

Etap 4 /6

Włóż do Cook4me kawałki szparagów, szalotki, ziemniaki, wlej bulion i przełóż serek mascarpone.

  • 20szt. Główki zielonych szparagów
  • 2szt. Szalotki
  • 2szt. Ziemniaki
  • 500ml Bulion warzywny (lub woda)
  • 100g Mascarpone

Etap 5 /6

Gotuj składniki.

Etap 6 /6

Zblenduj i dopraw do smaku. Przed podaniem posyp oliwkami i szynką.

  • 2łyżka Czarne oliwki bez pestek
  • 2szt. Plastry bresaoli
  • Sól, pieprz