Zupa ze szpinaku z młodymi ziemniakami
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
700 g Młodych ziemniaków
500 g Liści szpinaku
200 g Korzenia pietruszki
100 g Masła
1.5 l Bulionu
4 łyżka Oliwy
3 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego (suszonego lub świeżego posiekanego)
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
2 łyżeczka Rozmarynu
1 pęczek Koperku
1 łyżeczka Soku z cytryny
3 Liście laurowe
Kilka ziarenek ziela angielskiego
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotowujemy składniki.
Etap 2 /6
Ziemniaki kroimy w kostkę, tak samo korzeń pietruszki.
Etap 3 /6
Do Cook4me wkładamy masło oraz przyprawy: czosnek niedźwiedzi, czosnek granulowany, rozmaryn oraz szczyptę soli. Wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i dokładnie mieszamy. Smażymy często mieszając w trybie średnie smażenie przez 8 minut.
Etap 4 /6
Dodajemy pokrojoną pietruszkę i smażymy w trybie średnie smażenie przez 4 minuty mieszając.
Etap 5 /6
Do urządzenia wlewamy oliwę i stopniowo dodajemy szpinak. Gdy szpinak zmniejsza swoją objętość, dodajemy kolejne liście. Całość smażymy mieszając przez 6 minut w trybie średnie smażenie.
Etap 6 /6
Do urządzenia wlewamy bulion, dodajemy posiekany pęczek koperku, 1 łyżeczkę soku z cytryny oraz ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy pod ciśnieniem przez 12 minut.