Zupa z młodej kapusty z kaszą pęczak - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Zupa z młodej kapusty z kaszą pęczak

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 6 min.
  • Czas przygotowania
    6 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g Młodej kapusty

  • 200 g Kaszy jęczmiennej pęczak

  • 200 g Marchewki

  • 120 g Cebuli

  • 60 g Masła

  • 2 l Bulionu

  • Koperku

  • 2 łyżeczka Czosnku granulowanego

  • 1 łyżeczka Majeranku

  • 1.5 łyżeczka Garam masala

  • 5 Ziela angielskiego

  • 4 Liście laurowe

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Cebulę siekamy, a marchewkę kroimy w talarki.

  • 200g Marchewki
  • 120g Cebuli

Etap 2 /4

Do Cook4me wkładamy masło i rozpuszczamy, a następnie dodajemy marchewkę i cebulę. Całość podsmażamy przez 4 min w trybie średnie podsmażenie mieszając od czasu do czasu.

  • 60g Masła

Etap 3 /4

Kapustę dość grubo siekamy.

  • 500g Młodej kapusty

Etap 4 /4

Do urządzenia dodajemy kapustę i wlewamy bulion. Dodajemy wszystkie przyprawy i posiekany koperek, a następnie gotujemy w trybie wysokie ciśnienie przez 20 min.

  • 2l Bulionu
  • pęczek Koperku
  • 2łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 1łyżeczka Majeranku
  • 1.5łyżeczka Garam masala