Ciasto Royal Chocolate
- Całkowity czas 1 godz.
- 20 min.Czas przygotowania 
- 40 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
8 osób
- 200 g Gorzka czekolada 
- 250 g Biała mąka 
- 80 g Gorzkie kakao w proszku 
- 250 g Biały cukier 
- 175 g Jogurt naturalny 
- 6 Jajka 
- 300 g Masło 
- 16 g Proszek do pieczenia 
- 2 szczypta Sól 
- Bita śmietana 
- Cukier puder 
- 1 łyżeczka Mąka 
- 10 g Masło 
Akcesoria
- Trzepaczka flex 
- Ubijaczka 
Czas przygotowania
Etap 1 /11
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Etap 2 /11
W osobnej misce rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej (około 2 minuty).
Etap 3 /11
Umieść w misie robota masło i cukier i naciśnij "Start". Mieszanka, która powstała, powinna się pienić.
Etap 4 /11
Naciśnij "Start". Rozbij jajka i dodaj je pojedynczo do misy robota.
Etap 5 /11
Do misy robota dodaj jogurt naturalny i naciśnij "Start".
Etap 6 /11
Naciśnij "Start". Dodaj ciepłą czekoladę, nie przerywając pracy urządzenia.
Etap 7 /11
Do osobnej miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, kakao i sól.
Etap 8 /11
Naciśnij "Start" i delikatnie wmieszaj mąkę z dodatkami do mieszanki w misie robota, aż do całkowitego wchłonięcia.
Etap 9 /11
Formę wysmaruj masłem i posyp mąką. Wlej do niej ciasto.
Etap 10 /11
Piecz przez 40 minut w 180 stopniach.
Etap 11 /11
Ciasto odstaw do ostygnięcia. Podwaja z bitą śmietaną i cukrem pudrem.








