Domowa fasolka po bretońsku
- Całkowity czas 1 godz. 6 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 56 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
2 kiełbasy dowolnego rodzaju
180 g fasoli białej Jaś
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu czarnego
1 łyżeczka papryki ostrej
130 g boczku (pokrojonego)
3 łyżka koncentratu pomidorowego
1 l wody
1 łyżka oleju
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Namocz fasolę w gorącej wodzie min. 2 godziny pod przykryciem.
Etap 2 /5
Przygotuj pozostałe składniki. Kiełbasę pokrój w plasterki.
Etap 3 /5
Rozgrzej urządzenie, wlej olej dodaj kiełbasę i boczek. Podsmaż.
Etap 4 /5
Dodaj pozostałe składniki oraz odsączoną fasolę. Dokładnie wymieszaj. Gotuj pod wysokim ciśnieniem.
Etap 5 /5
Smacznego. Podawaj z pieczywem.