Fasolka po bretońsku
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 kg Białej fasoli moczonej „Jaś”
1.2 l Wody
500 g Dobrej kiełbasy
500 g Boczku wędzonego wieprzowego
400 Pomidorów krojonych bez skórki
205 g Pieczarek
200 g Białej cebuli
150 g Czerwonej cebuli
20 g Masła
2 łyżka Oleju
130 g Przecieru pomidorowego
4 Liście laurowe
6 Ziarenek ziela angielskiego
3 Ząbki czosnku
Sól i pieprz
2 łyżeczka Słodkiej papryki
1.5 łyżeczka Majeranku
1 łyżeczka Czarnuszki
1 łyżeczka Białej gorczycy
2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Cebulę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę, pieczarki kroimy w ćwiartki (lub malutkie na pół).
Etap 2 /5
W urządzeniu rozpuszczamy 20 g masła i wrzucamy cebulę oraz czosnek. Podsmażamy przez 3 min mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie dodajemy pieczarki i nadal podsmażamy 4 min, mieszając. Zawartość urządzenia odkładamy na osobne naczynie.
Etap 3 /5
Boczek kroimy w drobną kosteczkę, a kiełbasę w plasterki. Do Cook4me wlewamy 2 łyżki oleju. Dokładamy boczek i kiełbasę i podsmażamy przez 8 min mieszając często.
Etap 4 /5
Do urządzenia wlewamy wodę, dodajemy pomidory z puszki i fasolę „Jaś”. Dolewamy przecier pomidorowy i doprawiamy solą oraz pieprzem, słodką papryką, majerankiem, czarnuszką, białą gorczycą oraz czosnkiem niedźwiedzim. Wszystko dobrze mieszamy.
Etap 5 /5
Gotujemy w trybie wysokie ciśnienie przez 55 min.




