Frittata z liśćmi rzodkiewki
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Liście rzodkiewki
6 cl Oliwa z oliwek
8 Jajka
50 g Starty parmezan
Sól, pieprz
Akcesoria
Patelnia
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Umyj, osusz i grubo posiekaj liście rzodkiewki.
Etap 2 /6
Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony. Podsmaż liście powoli na niewielkiej ilości oliwy z oliwek, aż zmienią kolor: powinny stać się ciemnozielone!
Etap 3 /6
W misce roztrzep jajka, następnie dodaj liście rzodkiewki oraz parmezan.
Etap 4 /6
Przelej przygotowaną masę na patelnię i gotuj przez 10 minut na niskim ogniu.
Etap 5 /6
Delikatnie odwróć frittatę na talerz i zsuń ją z powrotem na patelnię. Kontynuuj gotowanie przez 5 minut.
Etap 6 /6
Serwuj na gorąco lub na ciepło.