Grzanki z łososiem wędzonym na zimno z salsą z kiszonego ogórka - przepisy OptiGrill 2in1 | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Grzanki z łososiem wędzonym na zimno z salsą z kiszonego ogórka

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 14 min.
  • Czas przygotowania
    14 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 Ciabatty

  • 200 g Łososia wędzonego na zimno

  • 200 g Ogórek kiszony

  • 1 Doniczka kolendry

  • Cebuli

  • 50 ml Oleju rzepakowego

  • 1 łyżka Miodu

  • 1 Cytryna

  • 1 Sałata rzymska

Czas przygotowania

Etap 1 /3

W OptiGrillu włączamy program Kanapka. Kroimy ciabattę na 2 cm kromki. Łososia kroimy w plastry. Układamy grubo pokrojonego łososia na kromkach i zamykamy w rozgrzanym grillu.

Etap 2 /3

Salsa: Siekamy ogórki i cebulę. Dodajemy miód, olej rzepakowy nierafinowany, skórkę z cytryny i sok z połowy cytryny. Na koniec dodajemy siekaną kolendrę i dokładnie mieszamy.

Etap 3 /3

Gotowe grzanki z łososiem serujemy z salsą z ogórka.