Klopsiki z indyka z pieczonymi burakami i kaszą jęczmienną
- Całkowity czas 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
150 g Mięsa mielonego
1 Jajko (60 g)
2 łyżka Bułki tartej (16 g)
1.5 Buraka (150 g)
5 łyżka Kaszy jęczmiennej (65 g)
1 łyżeczka Oliwy z oliwek (5 ml)
1 szczypta Soli (1 g)
1 szczypta Pieprzu (1 g)
0.5 łyżeczka Ziół prowansalskich (2 g)
1 łyżeczka Koperku (2 g)
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Wymieszaj mięso z jajkiem, bułką i przyprawami. Uformuj 4–5 klopsików.
Etap 2 /5
Buraka pokrój w kostkę. Skrop oliwą.
Etap 3 /5
Ułóż klopsiki i buraki w koszyku air fryera.
Etap 4 /5
Piecz w 190°C przez 18–20 minut.
Etap 5 /5
Podawaj z ugotowaną kaszą i koperkiem.
