Klopsiki z indyka z pieczonymi burakami i kaszą jęczmienną - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Klopsiki z indyka z pieczonymi burakami i kaszą jęczmienną

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 osoba

  • 150 g Mięsa mielonego

  • 1 Jajko (60 g)

  • 2 łyżka Bułki tartej (16 g)

  • 1.5 Buraka (150 g)

  • 5 łyżka Kaszy jęczmiennej (65 g)

  • 1 łyżeczka Oliwy z oliwek (5 ml)

  • 1 szczypta Soli (1 g)

  • 1 szczypta Pieprzu (1 g)

  • 0.5 łyżeczka Ziół prowansalskich (2 g)

  • 1 łyżeczka Koperku (2 g)

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Wymieszaj mięso z jajkiem, bułką i przyprawami. Uformuj 4–5 klopsików.

  • 150g Mięsa mielonego
  • 1 Jajko (60 g)
  • 2łyżka Bułki tartej (16 g)
  • 1szczypta Soli (1 g)
  • 1szczypta Pieprzu (1 g)
  • 0.5łyżeczka Ziół prowansalskich (2 g)

Etap 2 /5

Buraka pokrój w kostkę. Skrop oliwą.

  • 1.5 Buraka (150 g)
  • 1łyżeczka Oliwy z oliwek (5 ml)

Etap 3 /5

Ułóż klopsiki i buraki w koszyku air fryera.

Etap 4 /5

Piecz w 190°C przez 18–20 minut.

Etap 5 /5

Podawaj z ugotowaną kaszą i koperkiem.

  • 1łyżeczka Koperku (2 g)