Policzki wołowe w sosie z papryki i whisky - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Policzki wołowe w sosie z papryki i whisky

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 Szt. policzków wołowych (ok. 1,5 kg)

  • 350 g Czerwonej cebuli

  • 20 g Czosnku

  • 50 g Imbiru

  • 200 g Selera korzeniowego

  • 400 g Czerwonej papryki

  • 100 ml Whisky

  • 50 g Natki pietruszki

  • 50 ml Oleju

  • 1 łyżeczka Suszonego cząbru

  • 1 łyżeczka Słodkiej papryki suszonej

  • 1 łyżka Koncentratu pomidorowego

  • 6 Ziela angielskiego

  • 2 Liście laurowe

  • 350 ml Wody

  • Sól

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /12

Obierz czosnek i imbir, a następnie drobno posiekaj.

  • 20g Czosnku
  • 50g Imbiru

Etap 2 /12

Policzki wołowe natrzyj czosnkiem, imbirem, solą i pieprzem. Odstaw na chwilę do zamarynowania.

  • 4 Szt. policzków wołowych (ok. 1,5 kg)
  • 20g Czosnku
  • 50g Imbiru
  • Sól
  • Pieprz

Etap 3 /12

Obierz warzywa. Seler, cebulę i paprykę pokrój w dużą kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.

  • 350g Czerwonej cebuli
  • 200g Selera korzeniowego
  • 400g Czerwonej papryki
  • 50g Natki pietruszki

Etap 4 /12

W Cook4me włącz „mocne smażenie”. Gdy misa się rozgrzeje, wlej 25 ml oleju i obsmaż policzki z obu stron – ok. 1 minuta na stronę.

Etap 5 /12

Wyjmij mięso z misy i odstaw na bok.

Etap 6 /12

Wlej do misy pozostałe 25 ml oleju. Dodaj pokrojonego selera, paprykę i cebulę. Smaż przez 6 minut, mieszając co minutę.

Etap 7 /12

Dodaj koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, cząber, natkę pietruszki, ziele angielskie, liście laurowe oraz whisky.

  • 100ml Whisky
  • 50g Natki pietruszki
  • 1łyżeczka Suszonego cząbru
  • 1łyżeczka Słodkiej papryki suszonej
  • 1łyżka Koncentratu pomidorowego
  • 6 Ziela angielskiego
  • 2 Liście laurowe

Etap 8 /12

Włącz „średnie smażenie” i smaż przez 4 minuty, często mieszając. Po tym czasie usuń ziele angielskie i liście laurowe.

Etap 9 /12

Włóż do misy obsmażone policzki i dolej 350 ml wody.

  • 350ml Wody

Etap 10 /12

Gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 55 minut.

Etap 11 /12

Po zakończeniu gotowania wyjmij policzki z misy. Zblenduj pozostałe składniki na gładki sos.

Etap 12 /12

Podawaj policzki z sosem.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
48 min.

Żebra wołowe marynowane w whisky i miodzie

ratings.NaN

Policzki wołowe w sosie z papryki i whisky - przepisy Cook4Me | Tefal
Żebra wołowe marynowane w whisky i miodzie
Tefal
Tefal
10 min.

Sznycelki z indyka z papryką w słodkim sosie

Review 5 stars (average)

1 Recenzje

Policzki wołowe w sosie z papryki i whisky - przepisy Cook4Me | Tefal
Sznycelki z indyka z papryką w słodkim sosie
Tefal
Tefal
26 min.

Pieczeń wołowa w sosie musztardowym

Review 5 stars (average)

Policzki wołowe w sosie z papryki i whisky - przepisy Cook4Me | Tefal
Pieczeń wołowa w sosie musztardowym
Tefal
Tefal
1 godz. 26 min.

Szaszłyki wołowe z sosem teriyaki

ratings.NaN

Policzki wołowe w sosie z papryki i whisky - przepisy Cook4Me | Tefal
Szaszłyki wołowe z sosem teriyaki
Tefal
Tefal
15 min.

Pulpeciki wołowe z sosem kurkowym

ratings.NaN

Policzki wołowe w sosie z papryki i whisky - przepisy Cook4Me | Tefal
Pulpeciki wołowe z sosem kurkowym