Fasolka po bretońsku
Przepis według Monika

Fasolka po bretońsku

ratings.3.6

3.6/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 30 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 500 g Fasola jaś

  • 30 g Cebula

  • 100 g Marchew

  • 300 g Kielbasa

  • 20 łyżka Przecier pomidorowy

  • 20 g Seler

  • 20 g Czosnek

  • 500 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki. Kiełbaskę pokroić w plasterki,cebulkę drobno pokroić, Marchew zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Czosnek zmiażdżyć i bardzo drobniutko posiekać. Seler pokroić w cienkie talarki.

  • 30g Cebula
  • 100g Marchew
  • 300g Kielbasa
  • 20g Seler
  • 20g Czosnek

Etap 2 /6

Kiełbaskę podsmaż, dodaj cebulkę i podsmaż ja z kiełbaskę

  • 30g Cebula
  • 300g Kielbasa

Etap 3 /6

Do naczynia dołóż marchew, seler, czosnek i podsmaż

  • 100g Marchew
  • 20g Seler
  • 20g Czosnek

Etap 4 /6

Dodaj przecier pomidorowy i wodę. Wymieszaj wszystkie składniki w garnku

  • 20łyżka Przecier pomidorowy
  • 500ml Woda

Etap 5 /6

Dodaj fasolkę i ponownie wymieszaj

  • 500g Fasola jaś

Etap 6 /6

Gotuj wszystkie składniki