Kalafior „bang bang” - przepisy Easy Fry Mega | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kalafior „bang bang”

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 1 kg Kalafior

  • 150 g Mąka

  • 1 łyżeczka Papryka

  • 1 łyżeczka Czosnek

  • 1 łyżeczka Proszek cebulowy

  • 200 ml Mleko

  • Sól, pieprz

  • 160 g Bułka tarta

  • 240 g Majonez

  • 4 łyżka Słodki sos chilli

  • 4 łyżka Sriracha

  • 2 łyżka Limonka

  • 2 łyżka Syrop klonowy

  • 2 łyżka Ziarna sezamu

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Kalafior myjemy i dzielimy na różyczki.

Etap 2 /7

W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, paprykę, czosnek, cebulę w proszku, sól i pieprz. Stopniowo wlewaj mleko i ubijaj, aż masa będzie gładka.

Etap 3 /7

Dodaj różyczki kalafiora. Dobrze wymieszaj, aby pokryć się ciastem. Dodajemy bułkę tartą Panko i ponownie mieszamy, tak aby połączyły się z kalafiorem.

Etap 4 /7

Włóż różyczki kalafiora do urządzenia wyposażonego w płytę. Rozpocznij gotowanie

Etap 5 /7

Przygotowanie sosu: w misce wymieszaj majonez, słodki sos chilli, sos sriracha, sok z limonki i syrop klonowy. Odstawić w chłodne miejsce.

Etap 6 /7

W połowie gotowania wstrząśnij kalafior.

Etap 7 /7

Kalafior włóż na talerz i polać sosem. Posyp sezamem.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
45 min.

Polędwiczki wieprzowe

Review 4 stars (average)

Kalafior „bang bang” - przepisy Easy Fry Mega | Tefal
Polędwiczki wieprzowe