Kurczak faszerowany grzybami
Tefal
Przepis według Tefal

Kurczak faszerowany grzybami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 80 g Ser

  • 50 g Borowik

  • 4 Pierś kurczaka

  • 300 ml Bulion drobiowy

  • 200 g Pieczarka

  • 30 g Suszone grzyby

  • 2 łyżka Śmietanka

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 80g Ser
  • 50g Borowik
  • 4 Pierś kurczaka
  • 300ml Bulion drobiowy
  • 200g Pieczarka
  • 30g Suszone grzyby

Etap 2 /6

Pokrój pieczarki.

  • 200g Pieczarka

Etap 3 /6

Wymieszaj ser i pastę z borowików. Wytnij głęboką szczelinę z boku każdej piersi z kurczaka. Wypełnij szczelinę mieszanką z sera.

  • 80g Ser
  • 50g Borowik
  • 4 Pierś kurczaka

Etap 4 /6

Wszystkie pozostałe składniki (oprócz śmietany) włóż do Cook4me i wymieszaj. Na wierzchu połóż piersi z kurczaka.

  • 80g Ser
  • 50g Borowik
  • 4 Pierś kurczaka
  • 300ml Bulion drobiowy
  • 200g Pieczarka
  • 30g Suszone grzyby

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Wyjmij piersi z kurczaka i dodaj opcjonalnie śmietanę. Podawaj i ciesz się znakomitym daniem!

  • 2łyżka Śmietanka