Kurczak faszerowany grzybami
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
80 g Ser
50 g Borowik
4 Pierś kurczaka
300 ml Bulion drobiowy
200 g Pieczarka
30 g Suszone grzyby
2 łyżka Śmietanka
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
80g Ser 50g Borowik 4 Pierś kurczaka 300ml Bulion drobiowy 200g Pieczarka 30g Suszone grzyby
Etap 2 /6
Pokrój pieczarki.
200g Pieczarka
Etap 3 /6
Wymieszaj ser i pastę z borowików. Wytnij głęboką szczelinę z boku każdej piersi z kurczaka. Wypełnij szczelinę mieszanką z sera.
80g Ser 50g Borowik 4 Pierś kurczaka
Etap 4 /6
Wszystkie pozostałe składniki (oprócz śmietany) włóż do Cook4me i wymieszaj. Na wierzchu połóż piersi z kurczaka.
80g Ser 50g Borowik 4 Pierś kurczaka 300ml Bulion drobiowy 200g Pieczarka 30g Suszone grzyby
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Wyjmij piersi z kurczaka i dodaj opcjonalnie śmietanę. Podawaj i ciesz się znakomitym daniem!
2łyżka Śmietanka