Mięso z warzywami w stylu boliwijskim
- Całkowity czas 19 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
700 g mięsa mielonego wieprzowego (półtorej tacki)
600 g mrożonej włoszczyzny krojonej (trochę mniej niż półtorej torebki)
500 ml wody
250 ml soku pomidorowego 100%
3 łyżeczki soli
2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
2 łyżeczki czosnku mielonego
2 łyżeczki suszonego majeranku
2 łyżeczki suszonego tymianku
1 łyżka oliwy z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Podsmaż mięso na oliwie, mieszając, aż zbieleje. Dodaj mrożoną włoszczyznę, wymieszaj i podsmaż krótko razem z mięsem. Nie przerywając smażenia dodaj wodę, sok pomidorowy, przyprawy; wymieszaj i poczekaj, aż płyn zacznie bulgotać.
Etap 2 /3
Gotuj danie pod ciśnieniem.
Etap 3 /3
Po dekompresji wymieszaj danie i podawaj je z ugotowanym osobno ryżem. Smacznego!