Pieczony naleśnik dutch baby
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
80 g Mąki orkiszowej białek
Soli
2 łyżka Erytrytolu
0.5 łyżeczka Wanilii
120 ml Mleka migdałowego
4 Jajka
4 łyżka Jogurtu greckiego
Borówek
1 łyżka Masła
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Odmierz mąkę oraz mleko, które podgrzej, aby było lekko ciepłe.
Etap 2 /5
Połącz składniki ciasta w kolejności: mąka, sól, wanilia, słodzik, mleko, jajka. Dzięki temu nie powstaną grudki.
Etap 3 /5
Przygotuj sobie wcześniej 2 mniejsze naczynia żaroodporne i za pomocą Cook4Me z nakładką Extra Crisp podgrzej naczynia w 200°C przez 5 minut. Do naczyń dodaj po pół łyżki masła i wylej masę do środka dzieląc ją na połowę. Temperatura: 200°C Czas: 5 minut
Etap 4 /5
Naleśnika piecz w Cook4me z użyciem nakładki Extra Crisp około 20 minut w 220°C na ustawieniu ręcznym. Temperatura: 220°C Czas: 20 minut
Etap 5 /5
Podaj z jogurtem oraz owocami.