Włoski pasztet cielęcy - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Włoski pasztet cielęcy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 17 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    7 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 280 g Filet cielęcy

  • 60 g Schab (lub boczek)

  • 4 szt. Włoska szynka

  • 40 g Ser pecorino z pieprzem

  • 0.66 szt. Cytryna

  • 1 szt. Czosnek

  • 30 g Czerstwy chleb

  • 2 łyżka Natka pietruszki

  • Sól

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 280g Filet cielęcy
  • 60g Schab (lub boczek)
  • 4szt. Włoska szynka
  • 40g Ser pecorino z pieprzem
  • 0.66szt. Cytryna
  • 1szt. Czosnek
  • 30g Czerstwy chleb
  • 2łyżka Natka pietruszki
  • Sól
  • Pieprz

Etap 2 /5

Wyłóż werynki połową porcji szynki. Pokrój pozostałą szynkę wraz z cielęciną i wieprzowiną.

  • 280g Filet cielęcy
  • 60g Schab (lub boczek)
  • 4szt. Włoska szynka

Etap 3 /5

Wymieszaj z pozostałymi składnikami. Rozdziel do kamionkowych foremek. Zakryj. Umieść w Cook4me z 250 ml wody.

  • 40g Ser pecorino z pieprzem
  • 0.66szt. Cytryna
  • 1szt. Czosnek
  • 30g Czerstwy chleb
  • 2łyżka Natka pietruszki
  • Sól
  • Pieprz

Etap 4 /5

Gotuj w Cook4me.

Etap 5 /5

Serwuj na ciepło lub zimno.

Podobne przepisy

Bartolomeo
63 godz. 10 min.

Pikantna tofurdela, czyli pasztet z tofu i fasoli

ratings.NaN

Włoski pasztet cielęcy - przepisy Cook4Me | Tefal
Pikantna tofurdela, czyli pasztet z tofu i fasoli