Zielone curry z rybą
Tefal
Przepis według Tefal

Zielone curry z rybą

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g Filety rybne

  • 250 ml Krem kokosowy

  • 400 ml Mleko kokosowe

  • 100 g Fasolka szparagowa

  • 280 g Kiełki bambusa z puszki

  • 200 g Brokuły

  • 3 łyżka Pasta curry

  • 1 łyżka Tajska bazylia

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 500g Filety rybne
  • 250ml Krem kokosowy
  • 400ml Mleko kokosowe
  • 100g Fasolka szparagowa
  • 280g Kiełki bambusa z puszki
  • 200g Brokuły
  • 3łyżka Pasta curry
  • 1łyżka Tajska bazylia

Etap 2 /6

Umyj i pokrój zieloną fasolkę szparagową na trzy części.

  • 100g Fasolka szparagowa

Etap 3 /6

Umyj i drobno posiekaj bazylię.

  • 1łyżka Tajska bazylia

Etap 4 /6

Wlej śmietanę i mleczko kokosowe do Cook4me.

  • 250ml Krem kokosowy
  • 400ml Mleko kokosowe

Etap 5 /6

Podgrzewaj, a następnie dodaj pastę curry. Wsyp różyczki brokułów. Po 4 minutach dodaj pozostałe warzywa i rybę. Gotuj.

  • 500g Filety rybne
  • 100g Fasolka szparagowa
  • 280g Kiełki bambusa z puszki
  • 200g Brokuły
  • 3łyżka Pasta curry

Etap 6 /6

Dopraw do smaku. Dodaj posiekaną bazylię. Podawaj od razu.

  • 1łyżka Tajska bazylia