Zupa jarzynowa z nowalijek
- Całkowity czas 6 min.
- 6 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
120 g Marchewki
70 g Cebuli
200 g Pomidorów
160 g Cukinii
200 g Różyczek kalafiora
100 g Szparagów
230 g Ziemniaków
100 g Fasolki szparagowej
Koperku
Pietruszki
70 g Masła
4 łyżka Oliwy
1.5 l Bulionu
Piramidka smaku
1 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka Kminu rzymskiego mielonego
1 łyżka Świeżego rozmarynu
200 g Śmietany 18%
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Warzywa dokładnie umyć. Marchewkę kroimy w talarki, a cebulę siekamy w piórka. Pomidory, cukinię i ziemniaki kroimy w kosteczkę. Szparagom i fasolce odcinamy końce, a pozostałe części kroimy na kawałki.
Etap 2 /4
Do Cook4me wkładamy masło i wlewamy oliwę, a następnie wrzucamy pokrojone warzywa, mieszając podsmażamy przez 12 min.
Etap 3 /4
Następnie wlewamy bulion oraz posiekany koperek i pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem oraz czosnkiem niedźwiedzim, rozmarynem i kminem rzymskim. Wrzucamy piramidkę smaku i gotujemy pod ciśnieniem przez 15 min.
Etap 4 /4
Dodajemy śmietanę i mieszamy za pomocą rózgi kuchennej, aby śmietana dobrze się rozpuściła.