Zupa jarzynowa z nowalijek - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Zupa jarzynowa z nowalijek

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 6 min.
  • Czas przygotowania
    6 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 120 g Marchewki

  • 70 g Cebuli

  • 200 g Pomidorów

  • 160 g Cukinii

  • 200 g Różyczek kalafiora

  • 100 g Szparagów

  • 230 g Ziemniaków

  • 100 g Fasolki szparagowej

  • Koperku

  • Pietruszki

  • 70 g Masła

  • 4 łyżka Oliwy

  • 1.5 l Bulionu

  • Piramidka smaku

  • 1 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego

  • 1 łyżeczka Kminu rzymskiego mielonego

  • 1 łyżka Świeżego rozmarynu

  • 200 g Śmietany 18%

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Warzywa dokładnie umyć. Marchewkę kroimy w talarki, a cebulę siekamy w piórka. Pomidory, cukinię i ziemniaki kroimy w kosteczkę. Szparagom i fasolce odcinamy końce, a pozostałe części kroimy na kawałki.

  • 120g Marchewki
  • 70g Cebuli
  • 200g Pomidorów
  • 160g Cukinii
  • 200g Różyczek kalafiora
  • 100g Szparagów
  • 230g Ziemniaków
  • 100g Fasolki szparagowej

Etap 2 /4

Do Cook4me wkładamy masło i wlewamy oliwę, a następnie wrzucamy pokrojone warzywa, mieszając podsmażamy przez 12 min.

  • 70g Masła
  • 4łyżka Oliwy

Etap 3 /4

Następnie wlewamy bulion oraz posiekany koperek i pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem oraz czosnkiem niedźwiedzim, rozmarynem i kminem rzymskim. Wrzucamy piramidkę smaku i gotujemy pod ciśnieniem przez 15 min.

  • pęczek Koperku
  • pęczek Pietruszki
  • 1.5l Bulionu
  • Piramidka smaku
  • 1łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
  • 1łyżeczka Kminu rzymskiego mielonego
  • 1łyżka Świeżego rozmarynu
  • Sól i pieprz

Etap 4 /4

Dodajemy śmietanę i mieszamy za pomocą rózgi kuchennej, aby śmietana dobrze się rozpuściła.

  • 200g Śmietany 18%