Szakszuka
- Całkowity czas 25 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
600 g Pomidory w puszce
6 Czerwone papryki pokrojone w cienkie paski
1.5 Cebula, obrana i drobno posiekana
3 goździk Ząbki czosnku, obrane i drobno posiekane
3 łyżeczka Kumin
15 gałązka Drobno posiekana pietruszka
15 gałązka Drobno posiekana kolendra
3 łyżka Oliwa z oliwek
15 cl Woda
6 Jajka
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej olej do miski.
Etap 3 /6
Podsmaż cebulę, czosnek i papryki.
Etap 4 /6
Dodaj kumin i połowę ziół. Dodaj pomidory w puszce i wodę. Wymieszaj.
Etap 5 /6
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Ostrożnie wbij jajka na wierzch. Poczekaj 5 minut przed podaniem z ziołami.