Chilli sin carne z guacamole i nachos
Owsiana
Przepis według Owsiana

Chilli sin carne z guacamole i nachos

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 łyżka Oliwy

  • 1 Cebula

  • 1 Papryka czerwona

  • 2 Puszki fasoli czerwonej lub czarnej

  • 1 Puszka pomidorów krojonych

  • 200 ml Wody

  • 1 łyżeczka Kminu rzymskiego

  • 1 łyżeczka Papryki wędzonej

  • 2 Kostki gorzkiej czekolady

  • Chilli

  • 2 Dojrzałe awokado

  • 1 Limonka

  • Świeża kolendra

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki. Paprykę pokrój w kostkę, a cebulę drobno posiekaj.

Etap 2 /6

Rozpocznij od włączenia funkcji smażenia w Cook4Me. Dodaj 1 łyżkę oliwy. Gdy oliwa będzie gorąca, dodaj posiekaną cebulę oraz paprykę. Smaż, mieszając, przez około 3 minuty, aż cebula zacznie się szklić.

Etap 3 /6

Do Cook4me dodaj pomidory w puszce, opłukaną fasolę, wodę, przyprawy oraz posiekaną czekoladę gorzką.

Etap 4 /6

Zamknij pokrywę i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.

Etap 5 /6

Przygotuj guacamole. Awokado przekrój na pół. Wyjmij pestkę i wyjmij miąższ łyżką. Rozgnieć widelcem w miseczce. Dodaj sok z limonki. Dopraw solą i pieprzem. Opcjonalnie możesz doprawić posiekaną cebulką, kolendrą i chilli.

Etap 6 /6

Gotowe chilli podawaj z guacamole oraz nachosami. Posyp posiekaną kolendrą.