Kawałki łososia z masłem czosnkowym
- Całkowity czas 16 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
6 Łosoś
3 łyżka Oliwa z oliwek
2 szczypta Papryka
2 łyżka Koperek
Sól, pieprz
60 g Masło czosnkowo-pietruszkowe
3 łyżka Sok cytrynowy
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Pokrój łososia na kawałki wielkości kęsa. Do dużej miski wrzuć kawałki łososia, wlej oliwę z oliwek, wsyp wędzoną paprykę, koperek, sól i pieprz. Ostrożnie wymieszaj.
Etap 2 /4
Umieść kawałki wielkości kęsa w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 3 /4
Dorsz powinien być równomiernie upieczony – zależy to od wielkości kawałków. W razie potrzeby gotuj jeszcze przez minutę – mięso powinno być zaróżowione, twarde i z łatwością dzielić się na cząstki.
Etap 4 /4
Włóż masło czosnkowe do mikrofalówki i top je przez 15–30 sekund, dodaj sok z cytryny, a następnie polej rybę. Podawaj od razu. Podawaj ze śródziemnomorskimi warzywami albo z ryżem lub makaronem.