Kremowa jajecznica z shiitake
- Całkowity czas 22 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Cebule
200 g Shiitake
8 Jajek
1 Łyżka masla
Natka pietruszki
Sól i pieprz do smaku
100 ml Śmietanki 30%
Czas przygotowania
Etap 1 /2
Obraną cebulę pokrój w kostkę. Urządzenie włącz w tryb mocnego podsmażania. Włóż masło, dodaj pokrojoną cebulę co jakiś czas mieszaj. Grzyby pokrój w średniej wielkości kostkę. Dodaj je do podsmażanej cebulki, dołóż sól i pieprz. Duś grzyby przez 5 minut.
Etap 2 /2
Jajka wbij do miski i połącz na jednolitą żółtą masę, wlej śmietankę. Połącz ją z jajkami. Zatrzymaj program mocnego podsmażania i wybierz średni program podsmażania. Wlej masę jajeczną do suszonych grzybów, posyp pokrojoną natką pietruszki. Przez cały czas mieszaj pomału jajecznice. Dopraw pieprzem i solą wg upodobań.