Muffiny orkiszowe z cynamonowym jabłkiem
- Całkowity czas 33 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Jabłka
1 łyżeczka Cynamonu
1 łyżka Syropu klonowego
2 Jajka
140 ml Oliwy
130 ml Śmietany 18%
100 g Erytrytolu
170 g Mąki orkiszowej
1 łyżeczka Proszku do pieczenia
1 łyżeczka Imbiru
1 łyżeczka Kardamonu
Groszki białej czekolady (opcjonalnie)
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Usmaż jabłka w Cook4me z cynamonem oraz syropem klonowym przez ok. 5 minut.
Etap 3 /6
Ubij jajka ze słodzikiem. Dodaj kolejno oliwę oraz śmietanę. Masa musi być puszysta. Zajmie to około 10 minut.
Etap 4 /6
Do masy dodaj mąkę oraz przyprawy z proszkiem do pieczenia. Miksuj do połączenia składników. Dodaj ¾ uprażonych jabłek i wymieszaj.
Etap 5 /6
Masę wylej do silikonowych kokilek na wysokość ¾ i na wierzchu posyp pozostałymi jabłkami oraz opcjonalnie groszkami czekoladowymi.
Etap 6 /6
Włóż kokilki do Cook4me i piecz z użyciem nakładki Extra Crisp. Czas: 18 minut Temperatura: 180°C