Pieczone ziemniaczki w ziołach
Przepis według Patka

Pieczone ziemniaczki w ziołach

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 500 g Małych młodych ziemniaczków

  • 300 ml Wody

  • 1 łyżeczka Tymianku

  • 1 łyżeczka Estragonu

  • 1 łyżeczka Cząbru

  • 1 łyżeczka Rozmarynu

  • 1 łyżka Przyprawy do ziemniaków

  • Olej rzepakowy

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Młode ziemniaki dokładnie myjemy. Można delikatnie zeskrobać skórkę, ale nie jest to konieczne. Ziemniaki umieszczamy w koszyczku do gotowania na parze

Etap 2 /4

Do misy cook4me wlewamy 300 ml wody. Umieszczamy koszyczek z umytymi ziemniakami. W urządzeniu wybieramy opcję - gotowanie w wysokiej parze. Gotujemy 10 min

Etap 3 /4

Do małej miseczki wsypujemy przyprawę do ziemniaków oraz zioła, wszystko zalewamy 3-4 łyżkami oleju rzepakowego

Etap 4 /4

Ugotowane ziemniaki umieszczamy w cook4me, zalewamy olejem z mieszanką przypraw. Wszystko dokładnie mieszamy. Zakładamy pokrywę Extra Crisp, wybieramy program nr 1 i pieczemy ok 20-25 min

  • Extra Crisp