Ziemniaki po indyjsku
- Całkowity czas 26 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
450 g Ziemniaki
70 g Czerwona soczewica
0.5 szt. Cebula
150 ml Mleko kokosowe
1 łyżeczka Garam masala
0.5 łyżeczka Kurkuma
2 szt. Czosnek
200 ml Bulion warzywnego (lub doprawiona woda)
1 łyżka Kolendra
1 łyżka Olej kokosowy (lub oliwa z oliwek)
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
450g Ziemniaki 70g Czerwona soczewica 0.5szt. Cebula 150ml Mleko kokosowe 1łyżeczka Garam masala 0.5łyżeczka Kurkuma 2szt. Czosnek 200ml Bulion warzywnego (lub doprawiona woda) 1łyżka Kolendra 1łyżka Olej kokosowy (lub oliwa z oliwek)
Etap 2 /6
Wlej olej do Cook4me.
1łyżka Olej kokosowy (lub oliwa z oliwek)
Etap 3 /6
Podsmaż cebulę. Dodaj czosnek i przyprawy. Wymieszaj.
0.5szt. Cebula 1łyżeczka Garam masala 0.5łyżeczka Kurkuma 2szt. Czosnek
Etap 4 /6
Dodaj pozostałe składniki z wyjątkiem kolendry. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
450g Ziemniaki 70g Czerwona soczewica 150ml Mleko kokosowe 200ml Bulion warzywnego (lub doprawiona woda)
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Dodaj kolendrę, wymieszaj i podawaj.
1łyżka Kolendra