Ziemniaki po indyjsku
Tefal
Przepis według Tefal

Ziemniaki po indyjsku

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 26 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 450 g Ziemniaki

  • 70 g Czerwona soczewica

  • 0.5 szt. Cebula

  • 150 ml Mleko kokosowe

  • 1 łyżeczka Garam masala

  • 0.5 łyżeczka Kurkuma

  • 2 szt. Czosnek

  • 200 ml Bulion warzywnego (lub doprawiona woda)

  • 1 łyżka Kolendra

  • 1 łyżka Olej kokosowy (lub oliwa z oliwek)

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 450g Ziemniaki
  • 70g Czerwona soczewica
  • 0.5szt. Cebula
  • 150ml Mleko kokosowe
  • 1łyżeczka Garam masala
  • 0.5łyżeczka Kurkuma
  • 2szt. Czosnek
  • 200ml Bulion warzywnego (lub doprawiona woda)
  • 1łyżka Kolendra
  • 1łyżka Olej kokosowy (lub oliwa z oliwek)

Etap 2 /6

Wlej olej do Cook4me.

  • 1łyżka Olej kokosowy (lub oliwa z oliwek)

Etap 3 /6

Podsmaż cebulę. Dodaj czosnek i przyprawy. Wymieszaj.

  • 0.5szt. Cebula
  • 1łyżeczka Garam masala
  • 0.5łyżeczka Kurkuma
  • 2szt. Czosnek

Etap 4 /6

Dodaj pozostałe składniki z wyjątkiem kolendry. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.

  • 450g Ziemniaki
  • 70g Czerwona soczewica
  • 150ml Mleko kokosowe
  • 200ml Bulion warzywnego (lub doprawiona woda)

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Dodaj kolendrę, wymieszaj i podawaj.

  • 1łyżka Kolendra