Chleb bezglutenowy
- Całkowity czas 1 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
30 cl Woda
4 g Świeże drożdże
1 łyżka Cukier puder
400 g Mąka ryżowa
8 g Sól
5 cl Olej roślinny
1 Jajko
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Wymieszaj wodę, drożdże i cukier w naczyniu. Odstaw na 5 minut.
Etap 3 /7
W robocie kuchennym wyposażonym w mikser dodaj wszystkie składniki i miksuj przez 5 minut.
Etap 4 /7
Za pomocą szpatułki przelej ciasto do miski i uformuj okrągły kształt.
Etap 5 /7
Pozostaw ciasto do wyrośnięcia.
Etap 6 /7
Piecz chleb/brioszkę.
Etap 7 /7
Wyjmij z formy i pozostaw do wystygnięcia na ruszcie.