Chrupiąca polenta z gorgonzolą i orzechami włoskimi
- Całkowity czas 26 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 16 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
100 g Polenta
10 cl Śmietana
50 cl Woda
1 łyżeczka Sól
120 g Ser Gorgonzola
30 g Orzechy włoskie
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Do miski wsyp polentę, dodaj śmietanę, wodę i sól.
Etap 3 /6
Smaż przez 6 minut. Mieszaj łopatką podczas smażenia.
Etap 4 /6
Mieszaj przez kolejną 1 minutę po zakończeniu smażenia.
Etap 5 /6
Posyp polentę gorgonzolą i orzechami włoskimi. Ręczne gotowanie w frytkownicy na gorące powietrze.
Etap 6 /6
Podawaj od razu.