Chrupiąca polenta z gorgonzolą i orzechami włoskimi - przepisy undefined | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Chrupiąca polenta z gorgonzolą i orzechami włoskimi

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 26 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    16 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 100 g Polenta

  • 10 cl Śmietana

  • 50 cl Woda

  • 1 łyżeczka Sól

  • 120 g Ser Gorgonzola

  • 30 g Orzechy włoskie

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 100g Polenta
  • 10cl Śmietana
  • 50cl Woda
  • 1łyżeczka Sól
  • 120g Ser Gorgonzola
  • 30g Orzechy włoskie

Etap 2 /6

Do miski wsyp polentę, dodaj śmietanę, wodę i sól.

  • 100g Polenta
  • 10cl Śmietana
  • 50cl Woda
  • 1łyżeczka Sól

Etap 3 /6

Smaż przez 6 minut. Mieszaj łopatką podczas smażenia.

Etap 4 /6

Mieszaj przez kolejną 1 minutę po zakończeniu smażenia.

Etap 5 /6

Posyp polentę gorgonzolą i orzechami włoskimi. Ręczne gotowanie w frytkownicy na gorące powietrze.

  • 120g Ser Gorgonzola
  • 30g Orzechy włoskie

Etap 6 /6

Podawaj od razu.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
19 min.

Ravioli z gorgonzolą i orzechami włoskimi

ratings.4.7

3 Recenzje

Chrupiąca polenta z gorgonzolą i orzechami włoskimi - przepisy undefined | Tefal
Ravioli z gorgonzolą i orzechami włoskimi
Tefal
Tefal
35 min.

Kurczak z granatem i orzechami włoskimi

ratings.NaN

Chrupiąca polenta z gorgonzolą i orzechami włoskimi - przepisy undefined | Tefal
Kurczak z granatem i orzechami włoskimi
Tefal
Tefal
5 min.

Pasta figowa z orzechami włoskimi i kozim serem

ratings.NaN

Chrupiąca polenta z gorgonzolą i orzechami włoskimi - przepisy undefined | Tefal
Pasta figowa z orzechami włoskimi i kozim serem
Tefal
Tefal
14 min.

Ciabatty z kozim serem, miodem i orzechami włoskimi

ratings.NaN

Chrupiąca polenta z gorgonzolą i orzechami włoskimi - przepisy undefined | Tefal
Ciabatty z kozim serem, miodem i orzechami włoskimi
Owczarkowa_mamcia
25 min.

Risotto z pieczarkami i gorgonzolą

Review 5 stars (average)

1 Recenzje

Chrupiąca polenta z gorgonzolą i orzechami włoskimi - przepisy undefined | Tefal
Risotto z pieczarkami i gorgonzolą