Dip z bakłażana i sezamu - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Dip z bakłażana i sezamu

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 21 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 600 g Bakłażan

  • 2 łyżka Tahini

  • 2 goździk Czosnek

  • 6 łyżka Grecki jogurt

  • 1 łyżeczka Kminek

  • 10 ml Sok z cytryny

  • 6 łyżka Oliwa z oliwek

  • 0.66 łyżeczka Papryka

  • 2 łyżeczka Miód

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 600g Bakłażan
  • 2łyżka Tahini
  • 2goździk Czosnek
  • 6łyżka Grecki jogurt
  • 1łyżeczka Kminek
  • 10ml Sok z cytryny
  • 6łyżka Oliwa z oliwek
  • 0.66łyżeczka Papryka
  • 2łyżeczka Miód
  • Sól, pieprz

Etap 2 /4

Pokrojonego bakłażana w kostkę, włóż do koszyka do gotowania na parze. Dodaj 200 ml wody do misy.

  • 600g Bakłażan

Etap 3 /4

Gotuj w Cook4me.

Etap 4 /4

Pozostaw do ostygnięcia. Zblenduj z pozostałymi składnikami. Podawaj na zimno.

  • 2łyżka Tahini
  • 2goździk Czosnek
  • 6łyżka Grecki jogurt
  • 1łyżeczka Kminek
  • 10ml Sok z cytryny
  • 6łyżka Oliwa z oliwek
  • 0.66łyżeczka Papryka
  • 2łyżeczka Miód
  • Sól, pieprz