Focaccia
- Całkowity czas 50 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
230 g Woda
3 g Drożdże
1 łyżeczka Cukier
270 g Mąka
1 łyżka Oliwa z oliwek
5 g Sól
6 Pomidor koktajlowy
6 g Sól morska
3 liść Bazylia
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Do tego przepisu wymagana jest pokrywa Extra Crisp. Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
W naczyniu wymieszaj wodę z cukrem i drożdżami. Pozostaw na 5 minut.
Etap 3 /7
Zagnieć mąkę z mieszaniną wody i drożdży, olejem i solą. Ugniataj przez 10 minut. Pozostaw na 30 minut.
Etap 4 /7
Składaj ciasto co pół godziny przez 1,5 godziny. Włóż do miski wysmarowanej oliwą.
Etap 5 /7
Pozostaw do wyrośnięcia na 1 godzinę. Natłuszczonymi olejem palcami zrób w cieście dziury. Udekoruj pomidorami, solą i bazylią.
Etap 6 /7
Wyłącz Cook4me i załóż pokrywę Extra Crisp. Ustaw program ręczny na 200°C na 30 minut.
Etap 7 /7
Wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia na metalowej kratce.