Makaron orzo z kurczakiem i cukinią
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Piersi z kurczaka
300 g Makaronu orzo
1.2 l Bulionu lub wody
Pietruszki
250 g Pieczarek
70 g Cebuli posiekanej w mniejsze pióra
300 g Cukinii pokrojonej w mniejszą kostkę
2 łyżka Mąki
5 Łyżek oliwy
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
1 łyżeczka Papryki wędzonej słodkiej
2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W misce łączymy mąkę z czosnkiem granulowanym, papryką wędzoną oraz czosnkiem niedźwiedzim. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Wrzucamy pokrojone mięso i dokładnie mieszamy.
Etap 2 /5
Do urządzenia wlewamy 3 łyżki oliwy i smażymy kurczaka w trybie średnie podsmażenie przez 7 minut, często mieszając.
Etap 3 /5
Kroimy warzywa: pieczarki (małe rozrojone na pół, większe na ćwiartki), cukinię w mniejszą kostkę, a cebulę w drobne pióra.
Etap 4 /5
Do urządzenia wlewamy 2 łyżki oliwy, do mięsa dokładamy warzywa i smażymy w trybie średnie podsmażenie 5 minut często mieszając.
Etap 5 /5
Dodajemy makaron, posiekaną pietruszkę oraz wlewamy bulion. Gotujemy w trybie mocne duszenie przez 20 minut mieszając.