Paszteciki z kiełbaską
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Prostokątny płat ciasta francuskiego
30 g Musztarda
6 Frankfurterki
1 Jajko
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Rozwałkuj ciasto francuskie. Weź nóż i wytnij paski o szerokości 10 cm. Delikatnie posmaruj je musztardą, a następnie ułóż na nich kiełbaski. Zawiń kiełbaski w ciasto i dociśnij końce do siebie, aby je zamknąć. Wykonuj ten krok, aż zabraknie ciasta lub kiełbasek. Pokrój pasztecik na kawałki o długości 3 cm.
Etap 2 /4
Umieść paszteciki w urządzeniu, na płycie. Posmaruj ciasto ubitym jajkiem. Rozpocznij pieczenie.
Etap 3 /4
Powtarzaj czynność, aż całe ciasto francuskie zostanie zużyte.
Etap 4 /4
Podawaj od razu.