Polędwica wieprzowa sous-vide z gremolatą
- Całkowity czas 50 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
3 Czosnek
0.75 pęczek Natka pietruszki
1.5 Ekologiczna cytryna (skórka)
0.75 Ekologiczna pomarańcza (skórka)
6 kawałek Polędwica wieprzowa (150 g każdy)
6 gałązka Rozmaryn
6 gałązka Tymianek
90 g Masło
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
W misce wymieszaj wszystkie składniki, z wyjątkiem wieprzowiny, rozmarynu, tymianku i masła.
Etap 3 /6
Przypraw i odstaw do lodówki. Umieść po dwie polędwice w każdym worku do gotowania sous-vide i rozdziel równomiernie rozmaryn, tymianek i masło między worki. Umieść mieszankę w workach sous-vide. Upewnij się, że worki są dobrze zamknięte.
Etap 4 /6
Wlej 3 litry wody do miski. Włóż worki do wody.
Etap 5 /6
Gotuj w próżni zanurzonej.
Etap 6 /6
Wyjmij worki i otwórz je. Wyjmij polędwiczki i przypraw. Podawaj z gremolatą i pieczoną dynią z miodem i tymiankiem.