Sous-vide jabłka z cynamonem
- Całkowity czas 1 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 1 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 Jabłka Golden Delicious
1 łyżka Cukier trzcinowy
0.5 łyżeczka Cynamon mielony
0.5 szczypta Gałka muszkatołowa mielona
20 g Masło niesolone
25 g Rodzynki
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
W misce wymieszaj wszystkie składniki, upewniając się, że jabłka są dobrze pokryte.
Etap 3 /6
Umieść składniki w torbie do gotowania sous-vide. Upewnij się, że torby są dobrze zamknięte.
Etap 4 /6
Wlej 50 ml wody do miski. Umieść torbę w koszyku do pary.
Etap 5 /6
Gotuj na programie eco vacuum.
Etap 6 /6
Wyjmij torbę i otwórz ją. Podawaj z syropem, który powstał z jabłek.