Wegańskie tosty francuskie
- Całkowity czas 24 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 sztuki
1 Bagietka
10 g Mąka kukurydziana
50 g Drobny cukier
25 cl Mleko sojowe
1 łyżka Oliwa z oliwek
1 łyżka Płynna wanilia
Olej
Akcesoria
Płyta do tostów francuskich
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Pokrój bagietkę na kromki o grubości 3 cm.
Etap 2 /6
Wymieszaj w misce mąkę kukurydzianą i cukier. Wlej mleko sojowe, olej i wanilię, a następnie mieszaj aż do rozpuszczenia cukru.
Etap 3 /6
Rozgrzej urządzenie.
Etap 4 /6
Zanurz kromki w masie, pozostaw na 3 minuty, odwracając je w międzyczasie.
Etap 5 /6
Lekko naoliw płytę urządzenia i ułóż kromki 2 na 2.
Etap 6 /6
Podawaj na ciepło.