Tosty francuskie z roztopioną gruszką i czekoladą
- Całkowity czas 24 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 sztuki
8 Plaster/kromka Chleb kanapkowy
50 g Drobny cukier
20 g Gorzkie kakao
25 cl Mleko
2 Jajko
2 Gruszka
30 g Brązowy cukier
Masło
30 g Gorzka czekolada
Akcesoria
Płyta do tostów francuskich
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Wymieszaj w misce cukier i kakao. Wlej mleko i jajka, a następnie ubijaj, aż cukier się rozpuści.
Etap 2 /6
Przelej wszystko do naczynia z brzegiem, a następnie zanurz plastry z obu stron. Połóż na blachę do pieczenia.
Etap 3 /6
Obierz gruszki, przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne, a następnie pokrój w plasterki o grubości 1 cm. Połóż na 4 kromkach chleba kanapkowego, przykryj pozostałymi kromkami. Posyp brązowym cukrem.
Etap 4 /6
Rozgrzej urządzenie.
Etap 5 /6
Roztop odrobinę masła na płycie urządzenia, weź płaską szpatułkę i połóż kromki.
Etap 6 /6
Za pomocą szpatułki przełóż kromki na talerz, zetrzyj na nie czekoladę i podawaj na ciepło.