Tosty francuskie z migdałami i kwiatem pomarańczy
- Całkowity czas 24 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 sztuki
4 Plaster/kromka Brioszka
25 cl Mleko
2 Jajko
50 g Drobny cukier
20 g Migdały w proszku
1 cl Woda z kwiatów pomarańczy
4 łyżka Drobny cukier
50 g Migdały
Akcesoria
Płyta do tostów francuskich
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W misce wymieszaj mleko, jajka, cukier, migdały w proszku i wodę kwiatową.
Etap 2 /6
Zanurz kromki w mieszance i poczekaj kilka sekund, aż wchłoną płyn z każdej strony. Połóż na blachę do pieczenia.
Etap 3 /6
Weź łyżkę i rozprowadź płyn na kromkach. Każdą kromkę posyp cukrem.
Etap 4 /6
Rozgrzej urządzenie.
Etap 5 /6
Za pomocą płaskiej szpatułki ułóż kromki na płycie.
Etap 6 /6
Przełóż na talerz i posyp migdałami. Podawaj na gorąco.