Zupa pieczarkowa z kiełbasą
- Całkowity czas 24 min.
- 6 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 łyżka Oleju
300 g Kiełbasy morlińskiej z piersi kurczaka
400 g Pieczarek
3 Ząbki czosnku
2 l Bulionu warzywnego
3 Ziela angielskie
3 Liście laurowe
190 g Makaronu - świderki
3 łyżka Czubate śmietany 18%
Pietruszka zielona suszona lub świeża
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.
Etap 2 /4
Na urządzeniu ustawiamy mocne smażenie. Do rozgrzanego Cook4me wlewamy 1 łyżkę oleju, dodajemy kiełbasę. Całość smażymy 2 minuty, po tym czasie dodajemy pieczarki. Po 6 minutach dodajemy czosnek, wszystko smażymy jeszcze przez minutę.
Etap 3 /4
Do podsmażonych składników wlewamy 2 litry bulionu, dodajemy makaron, ziele angielskie, liść laurowy. Na urządzeniu wbieramy "gotowanie pod wysokim ciśnieniem", czas ustawiamy na 8 minut.
Etap 4 /4
Po dekompresji urządzenia ostrożnie otwieramy pokrywę. Śmietanę zahartować odrobiną zupy, następnie wlać do garnka i dusić ok. 1 minuty. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dodać pietruszkę suszoną bądź świeżą. Smacznego!