Łosoś w papilotach z koprem włoskim i cytryną
- Całkowity czas 40 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 Filety z łososia
0.5 łyżeczka Papryka
0.5 Koper włoski
0.5 Mała papryka
75 g Pomidorki koktajlowe
2 łyżka Koperek
0.5 łyżeczka Czosnek w proszku
0.5 łyżeczka Papryka
1 Cytryna, wyciśnięta
2 łyżka Oliwa z oliwek
3 łyżka Białe wino
0.5 Cytryna
2 gałązka Tymianek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Posyp łososia papryką.
Etap 2 /6
Pokrój koper włoski i paprykę w cienkie paski. Umieść w naczyniu. Posiekaj koperek i dodaj do warzyw. Dodaj czosnek w proszku, paprykę, oliwę z oliwek i białe wino.
Etap 3 /6
Wyciśnij cytrynę i wlej sok.
Etap 4 /6
Podziel farsz na prostokąty papieru do pieczenia o wymiarach 30 cm x 30 cm i połóż na nich filety z łososia. Na każdy pakiecik dodaj plaster cytryny i gałązkę tymianku.
Etap 5 /6
Zamknij pakieciki i umieść je w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij gotowanie.
Etap 6 /6
Podawaj z ryżem.