Czekoladowy fondant z niespodzianką
- Całkowity czas 1 godz.
- 25 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
30 g Roztopione masło
50 g Czekolada do gotowania, 50/55% kakao, roztopiona
1 Jajko
25 g Cukier
20 g Mielone migdały
20 g Mąka pszenna
10 g Mąka kukurydziana
0.5 łyżeczka Proszek do pieczenia
1 Czekolada
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Wymieszaj wszystkie składniki. Wlej ciasto do werynek. Dodaj kawałki batoników. Włóż werynki do koszyka do gotowania na parze i umieść w misie z 250 ml wody.
Etap 3 /4
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Odstaw do lekkiego ostygnięcia przed wyjęciem. Podawaj.