*Homemade Japanese barbecue sauce
- Całkowity czas 6 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 1 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
35 g Kwaśne jabłko
4.5 cl Sos sojowy
1 łyżka Drobny cukier
2 szczypta Mielony imbir
1 goździk Czosnek
0.5 łyżka Neutralny olej
3 cl Mirin
0.5 łyżka Ziarna białego sezamu
1 łyżka Olej sezamowy
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Wrzuć wszystkie składniki do urządzenia, zaczynając od jarmużu. Zachowaj ziarna sezamu i olej do dekoracji.
Etap 2 /5
Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 3 /5
Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj wody i ponownie zmiksuj.
Etap 4 /5
Wlej wszystko na patelnię i gotuj przez 5 minut, ciągle mieszając, aż do zgęstnienia. Zdejmij z ognia, przelej do miski i pozostaw do ostygnięcia. Spróbuj i dostosuj przyprawy do smaku.
Etap 5 /5
Przed podaniem udekoruj ziarnami sezamu i skropl olejem sezamowym.