Fasolka po nicejsku z tuńczykiem, jajkiem i parmezanem
- Całkowity czas 8 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Fasolki szparagowej zielonej
180 g Tuńczyka w kawałkach (razem z olejem)
50 g Cebuli czerwonej
20 g Parmezanu
1 Bułka / 2 kromki chleba
2 Jajka
1 gałązka Koperku
200 ml Wody
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Oczyszczamy fasolkę usuwając końcówki. W międzyczasie gotujemy jajka przez 5 minut.
Etap 2 /3
Do Cook4me wkładamy koszyk do gotowania na parze. Dodajemy fasolkę, a na nią wylewamy olej z tuńczykiem. Gotujemy pod ciśnieniem przez 5 minut (w przypadku młodej fasolki skracamy czas o 2 minuty). W międzyczasie obieramy jajka.
Etap 3 /3
Podajemy z grzanką polaną oliwą z oliwek. Na grzance układamy fasolkę, tuńczyka, tarty parmezan, jajko, cebulkę, świeżo mielony pieprz i koper.