Wieprzowe kawałki w sosie barbecue
- Całkowity czas 20 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 kg filet wieprzowy
2 goździk czosnek
1 szt. cebula
1 łyżka olej
100 ml ketchup
70 g pasta z suszonych pomidorów (patrz porada)
4 łyżka sos Worcestershire
1 łyżeczka musztarda dijon
2 łyżka ocet jabłkowy
2 łyżka miód
1 łyżeczka mielona papryka
1 łyżeczka mielona kolendra
0.5 łyżeczka suszone oregano
0.5 łyżeczka Pieprz ziarnisty
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Obierz ząbki czosnku i cebulę, a następnie pokrój je na cienkie plasterki.
Etap 2 /8
Włóż je do rondla po dodaniu do niego oliwy z oliwek i szczypty soli, a następnie podsmażaj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Etap 3 /8
Dodaj ketchup, pastę pomidorową, sos worcester, ocet, miód, musztardę i przyprawy, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut. Pozostawić do ostygnięcia.
Etap 4 /8
Włącz grill. Wybierz ustawienie Wieprzowina i naciśnij OK.
Etap 5 /8
Pokrój mięso w kostkę o grubości 3 cm, usuń ścięgna i nadziej na 6 drewnianych szpikulców. Posmaruj mięso sosem barbecue.
Etap 6 /8
Po rozgrzaniu urządzenia umieść kebaby na grillu i opuść pokrywkę.
Etap 7 /8
Gotuj zgodnie z instrukcjami na ekranie, aż kebaby całkowicie się upieką.
Etap 8 /8
Podawaj z resztą sosu barbecue.